Lukiokurssit

Kvarnen ja lukiot

Kvarnen tekee yhteistyötä Kokkolan, Kruunupyyn, Pedersören, Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn ruotsinkielisten lukioiden kanssa. Osan lukioajastasi, useimmiten toisella lukiovuodella, voit opiskella Kruunupyyn kansanopiston harrastepohjaisilla kursseilla.

Kronoby MI (kansalaisopisto) tarjoaa myös lukiolaisille sopivia kursseja.

FYSIO

Luonnossa liikkumista, urheilua, ja fyysisiä aktiviteetteja eri muodoissa. Koko jakso (6 viikkoa) hyödyllistä vaihtelua teoreettisiin lukio-opintoihin.

HOLOKAUSTI

“Holokausti-hankkeessa” tehdään matka Puolaan kevään aikana. Iso ryhmä, koostuen useamman lukion oppilaista, tutustuvat natsivallan tuhoamisleireihin, joissa juutalaisia murhattiin myrkkykaasulla toisen maailmansodan aikana.

Hanke on tarkoitettu toista lukiovuotta käyville. Se jakautuu kolmeen osaan:

* yhteinen, valmistava, kahden päivän kurssi Kruunupyyn kansanopistolla
* yhteinen matka tuhoamisleireille
* evaluointi ja raportointi

Yhteyshenkilö: Tom Hansén, Kvarnen.

AFRIKKALINJA

10 PÄIVÄÄ SENEGALISSA – matkaa lukiolaisryhmän kanssa Afrikan läntisimmän kohdan maahan!

Omassa koulussasi voit lukea hyväksi soveltavia kursseja osallistumalla Afrikkahankkeeseen. Aloitamme yhteisellä kokopäivätapaamisella kaikille Afrikan matkaajille. Tämän jälkeen suoritetaan muutamia etätehtäviä eri aineissa. Ennen matkaa on vielä kaksi ryhmätapaamista. Itse matka tehdään lentäen Helsingistä Senegalin pääkaupunkiin, Dakariin. Koemme Saharan eteläpuolista, “todellista” Afrikkaa, tapaamme ihmisiä kylissä ja kaupungeissa, kaukana turistivirroista. Saat myös mahdollisuuden vierailla ystäväoppilaan kodissa, ainutlaatuinen ja erilainen kokemus.

Senegalissa virallinen kieli ja koulukieli on ranska, erilaisten paikallisten heimokielten ohessa. Tämän takia englannin kielestä ei juuri ole hyötyä, toisaalta voi saada tilaisuuden kokeilla ranskan kielen käyttöä. Ranskan kielen alkeiden osaaminen helpottaa arkea, mutta ei ole välttämätöntä matkaan osallistumiselle.

Yhteyshenkilö: Nina Hansén, Karleby svenska gymnasium.

MUSIIKKIJAKSOT

Tässä voit harrastaa musiikkia kokopäivätoimisesti yhden jakson ajan (noin 6 viikkoa). Lukion ensimmäisellä musiikkijakso alkaa hiihtolomien jälkeen, ja kestää huhtikuun puoleenväliin. Jaksolle ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia, mutta jonkin tasoinen musiikin harrastaminen ennestään on eduksi.

Paikka: Kvarnen

Sisältö: ryhmä muotoilee sisällön ohjaajan kanssa. Oppilaat toimivat ryhmässä. Laulua, tanssia, draamaa, improvisointia, luovaa oppimista, toisilta oppimista.

Kesto: kokonaisuudessaan yksi lukukausi, toteutetaan yhdellä jaksolla vuosittain. Ensimmäisenä vuotena jakso 5/6, toisena 4/6 (tammikuun alusta hiihtolomalle saakka), ja kolmannella viimeinen jakso, 6/6 (huhtikuun puolestavälistä kesälomaan saakka).

Musiikkiryhmät ovat esiintyneet menestyksekkäästi monenlaisissa yhteyksissä ja tilaisuuksissa. Aikaisemmilta vuosilta löytyy ryhmiä, jotka ovat niittäneet erityistä mainetta taitavina lauluryhminä.

Osallistuminen tuottaa hyväksi luettavia, soveltuvia kursseja.

Yhteyshenkilö: Viola Storbacka, Kronoby gymnasium.

KRONOBY (kansalaisopisto) MI JA LUKIO

Lukion opiskelijana voi osallistua kansalaisopiston kurssille, ja saada kurssi luettua hyväksi soveltuvana kurssina. Tutustu tarkemmin MI:n kurssitarjontaan, voit löytää jotain kiinnostavaa lukio-opintojesi rinnalle ja täydennykseksi!

LENTOLINJA

Kruunupyyn lukion lentolinja on jatkoa Kvarnen:illa aikaisemmin järjestetylle yksityislentäjäkoulutukselle. Linjan ohjelma toteutetaan edelleen yhteistyössä kansanopiston kanssa.