Base camp

”Oli mahtava vuosi!”

Oletko valmis haastamaan itseäsi, kokemaan seikkailuja, ja ehkä korottamaan arvosanojasi? Viettämään aikaa ulkona luonnossa, osallistumaan musiikkiteatterihankkeeseen, tekemään pitkän matkan? Jos olet käynyt peruskoulun, ja olet hiukan erilaisen ”harkintavuoden” tarpeessa ennen kuin jatkat eteenpäin elämässä, Base Camp on yksivuotinen koulutus sinulle.

Pääset hyvään ryhmään, saat mahdollisuuden satsata itseesi, asioihin jossa sinulla on jo vahvuuksia, tai sellaisiin joita haluat kehittää.

Base Camp-vuosi on maksuton, ns. kymppiluokka (perusopetuksen lisäopetus). Opetuskieli on ruotsi, mutta ovi on avoinna myös suomea puhuville, ruotsin ”kielikylvystä” kiinnostuneille.

Base Camp-vuoden aikana voit korottaa arvosanoja matematiikassa, englannissa, suomen kielessä, biologiassa, historiassa ja yhteiskuntaopissa. Tekstin ja lehtijutun teko vaatii osaamista jota harjoitellaan äidinkielen tunneilla. Tarpeen mukaan voimme järjestää opetusta myös muissa aineissa.

Luonnossa liikkuminen on tärkeä osa ohjelmaa. Lähdemme esimerkiksi tunturivaellukselle Ruotsin Tärnaby:hyn, retkiluistelemaan, melomaan, kiipeilemään ja yöpymään luonnossa.

Myös teoria-aineiden opetuksessa voimme olla liikkuvia. Ulkona ja luonnossa eri aineita voi kytkeä toisiinsa eri tavoin kuin luokkatiloissa. Biologia toimii hyvin ulkona. Historiassa vierailemme historiallisissa paikoissa, ja oppiminen pääsee tästä hyvin alkuun.

Koulutukseen kuuluu myös estradihanke, jossa tuotamme yleisölle esitettävän näyttämöesityksen. Base Camp esittää joka vuosi oman, uniikin tuotannon, muutaman viikonlopun ajan. Tehtäviä riittää jokaiselle, ja kaikki pääsevät kokemaan millaista on seistä näyttämöllä, yleisön edessä. Tavoitteena ei ole artistien kouluttaminen, pikemminkin itsetunnon vahvistaminen. Yhdessä luomme produktion, ja teemme työtä niin esityksen kanssa kuin osallistumalla monenlaisiin tehtäviin näyttämön takana.

Vuoden loppua kohti teemme vielä pitkän matkan – suunnittelemme, keräämme rahaa ja lähdemme viikoksi Eurooppaan, seikkailulle, joka varmasti jää kaikille mieleen!

Barbro Sandvik on nainen joka sielulla ja sydämellä ottaa osaa kaikkeen ja kaikkiin, varsinkin Base Camp-oppilaiden arkeen ja tulevaisuuteen. Pitää tapahtua, pitää olla uusia haasteita!

Kristoffer Sandbacka on mies joka pärjää milloin missäkin, ja haluaa oppia kaikesta aina uutta. Melonnan taitaja, kuin kotonaan myös musiikissa, urheilussa, käsitöissä, luonnossa, tai missä tahansa Base Camp:in ohjelmaan sopivassa toiminnassa.

@basecampkvarnen Instagramissa