KIELILINJA

Suomea & Ruotsia
Alkeis- ja jatkotaso

KIELILINJA

 

Oletko hiljattain muuttanut Suomeen? Tai, oletko jo asunut Suomessa jonkin aikaa, mutta haluat kehittää kielitaitojasi uudessa maassa? Siinä tapauksessa kielilinja on juuri sinulle sopiva koulutusohjelma!

Kvarnen:in kielilinjalle on kehitetty tehokas oppimisympäristö ruotsin ja suomen kielen opiskeluun. Opinnot ovat monipuolisia, tapaat ihmisiä eri maista ja saat mahdollisuuden kielen käyttöön oikeissa tilanteissa.

HAE NYT

A

Swedish and Finnish courses!

– Beginner’s and advanced courses – Day time courses

$

Kurser i svenska och finska!

– Nybörjar- och fortsättningskurser – Studier dagtid

$

Suomen ja ruotsin kielen kursseja!

– Alkeis- ja jatkokursseja – Päiväopinnot

$

Opinnoista

Kvarnenilla meillä on pitkä kokemus suomen ja ruotsin kielen opettamisesta. Kruunupyyn kansanopistolla on järjestetty kielikouolutusta maahanmuuttajille vuodesta 1989, vuodesta 2009 myös suomeksi. Koulutuksemme pohjautuu kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2022).

Kielilinjalla tarjotaan koko- ja osapäiväkoulutusta, suomea ja ruotsia, aloittelija- ja jatkotasolla. Kurssit alkavat elokuussa ja päättyvät toukokuussa. Päiväohjelmaa on maanantaista perjantaihin, klo 9-14 (päivittäinen työmäärä 5 tuntia koulussa + 2 tuntia kotitehtäviä). Opinnot voi myös suorittaa ilta- tai osa-aikatyön ohessa.

Kielilinjan opinnot ovat ilmaisia. Jos sinulla on kotoutumissuunnitelma esim. TE-toimiston kautta, oppikirjat ja lounas sisältyvät hintaan. Jos ei, maksat kirjat itse ja voit ostaa lounasta koulun ruokalasta.

Kieliopintoihin kuuluu yhteiskuntatieto, historia, matematiikka ja valinnaisaineet (esim. liikunta, käsityö, taide, valokuvaus, tietotekniikka, englanti). Tarjoamme henkilökohtaista opastusta ja opinnonohjausta. Opiskelijoilla on kieli- ja työharjoittelua neljä viikkoa vuodessa. Vuoden aikana teemme yhteistyötä opiston muiden linjojen kanssa, sekä alueen muiden koulujen ja toimijoiden kanssa.

Ruotsin kielen kurssit (svenska/swedish)

Ruotsi 1: A0-A2.1
Ruotsi 2: A1.1-A2.1
Ruotsi 3: A1.3-B1.2

Suomen kielen kurssit finska (finska/finnish)
Suomi 1: A0-A2.1
Suomi 2: A1.3-B1.1
Suomi 3: A2.2-B1.2

Malin Sandbacka

SWEDISH teacher
Puh 040 355 1738
malin.sandbacka@kvarnen.fi

Helén Timgren

SWEDISH teacher
helen.timgren@kvarnen.fi

Anna Berglund

SWEDISH teacher
Puh 040 655 5008 anna.berglund@kvarnen.fi

Minna Rasmus

FINNISH teacher
Puh 050 324 89 69,
040 557 2478

minna.rasmus@kvarnen.fi

Jenny Pulkkinen

FINNISH teacher
Puh 040 650 1029
jenny.pulkkinen@kvarnen.fi

Leena Brunell

FINNISH teacher
leena.brunell@kvarnen.fi

Nina Thodén

FINNISH teacher
nina.thoden@kvarnen.fi