BASE CAMP

Opistovuosi oppivelvollisille

Mahtava vuosi peruskoulun jälkeen!

 

Oletko valmis haastamaan itsesi, kokemaan seikkailuja, ja ehkä myös korottamaan arvosanojasi?

Haluatko viettää aikaa ulkona luonnossa, osallistua musikaalinäytelmään sekä matkustaa? Jos olet käynyt peruskoulun, ja olet hieman erilaisen “harkintavuoden” tarpeessa, ennen kuin jatkat eteenpäin elämässäsi, Base Camp Opistovuosi voi sopia juuri sinulle.

Pääset hyvään ja mukavaan ryhmään, saat mahdollisuuden panostaa itseesi, kehittää vahvuuksiasi sekä myös vahvistaa mahdollisia heikompia osa-alueitasi.

Base Camp Opistovuosi on oppivelvollisille suunnattu maksuton koulutus, ns. kymppiluokka. Opetuskieli on ruotsi, mutta ovi on avoinna myös suomea puhuville, ruotsin “kielikylvystä” kiinnostuneille.

Keväällä 2022 Base camp vuodesta tehtiin reportaasi YLE:n kanavilla:

“Elämässä mitään ei saa ilmaiseksi”, opettaa Kristoffer Sandbacka – kymppiluokka Base Campilla nousee arvosanojen lisäksi itsetunto.

HAE

yhteishaku.

A

Sisältö

Base Camp-vuoden aikana voit korottaa arvosanoja matematiikassa, englannissa, suomen kielessä, biologiassa, historiassa ja yhteiskuntaopissa. Tekstin ja lehtijutun teko vaatii osaamista jota harjoitellaan äidinkielen tunneilla. Tarpeen mukaan voimme järjestää opetusta myös muissa aineissa.

Luonnossa liikkuminen on tärkeä osa ohjelmaa. Lähdemme esimerkiksi tunturivaellukselle Ruotsin Tärnaby:hyn, retkiluistelemaan, melomaan, kiipeilemään ja yöpymään luonnossa.

Myös teoria-aineiden opetuksessa voimme olla liikkuvia. Ulkona ja luonnossa eri aineita voi kytkeä toisiinsa eri tavoin kuin luokkatiloissa. Biologia toimii hyvin ulkona. Historiassa vierailemme historiallisissa paikoissa, ja oppiminen pääsee tästä hyvin alkuun.

Koulutukseen kuuluu myös estradihanke, jossa tuotamme yleisölle esitettävän näyttämöesityksen. Base Camp esittää joka vuosi oman, uniikin tuotannon, muutaman viikonlopun ajan. Tehtäviä riittää jokaiselle, ja kaikki pääsevät kokemaan millaista on seistä näyttämöllä, yleisön edessä. Tavoitteena ei ole artistien kouluttaminen, pikemminkin itsetunnon vahvistaminen. Yhdessä luomme produktion, ja teemme työtä niin esityksen kanssa kuin osallistumalla monenlaisiin tehtäviin näyttämön takana.

Base Camp julkaisee myös joka vuosi oman Base Camp lehden, missä oppilaat kirjoittavat omista kokemuksistaan kuluneesta Base Camp vuodesta, mutta myös muista ajankohtaisista ja mielenkiintoisista aiheista. Vilkaise viimeisimmän Base Camp lehden painosta.

Matka

Vuoden loppua kohti teemme vielä pitkän matkan – suunnittelemme, keräämme rahaa ja lähdemme viikoksi Eurooppaan, seikkailulle, joka varmasti jää kaikille mieleen!

Opistovuoden osaamisyksiköt

  • Jokapäiväiset- ja elämäntaidot
  • Itsetuntemusta, opiskeluelämän ja työelämän taidot
  • Vuorovaikutus- ja kommunikointitaidot
  • Perusteelliset matemaattiset taidot ja ongelmanratkaisukykyä
  • Aktiivista kansalaisuutta
  • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot
  • Valinnaisia kohdistettuja opintoja
  • Mahdollisuus suorittaa Hygieniapassi ja Ensiapukurssi EA1
  • Opinnot ja opinto-ohjaus vastaavat 53 opintopistettä

Mikä on Base Camp?

Kymppiluokka Kvarnenilla Kruunupyyssä. Erilainen vuosi peruskoulun jälkeen, jonka aikana kasvat ihmisenä ja saat mahdollisuuden kouluarvosanojen korottamiseen.

Vuoden jälkeen olet paremmin valmistautunut lukio- tai ammatikouluopintoihin.

Minkä verran maksaa?
Opinnot, kouluruoka ja kuljetukset ovat ilmaisia.

Mitän haen?
Haku tapahtuu 20.2-19.3.2024 välisenä aikana Opintopolun yhteishaun kautta. Mikäli olet jo hakenut toiseen koulutukseen ja muutat mielesi, pystyt vielä hakemaan Base Camp -linjalle Kvarnenin kotisivuilta löytyvän hakupainikkeen kautta.

Mahdunko mukaan?
Base Camp Opistovuosi-koulutukseen olemme varanneet 40 opiskelijapaikkaa. Jokainen hakija kutsutaan huoltajansa kanssa Kvarnenille erilliseen keskustelutuokioon opettajan kanssa. Jos yhteisen tapaamisemme jälkeen olemme kaikki samaa mieltä, että Base Camp on oikea vaihtoehto juuri sinulle, olet tervetullut aloittamaan opiskelusi  meillä.

Milloin koulu alkaa?
Base Camp Opistovuosi alkaa 22.8.2024 ja lukuvuosi loppuu 30.5.2025. Opinnot ovat kokopäiväopiskelua, ja tavallinen koulupäivä on klo. 9-14. Aikataulu luonnollisesti vaihtelee silloin, kun olemme retkellä, leirillä tai matkoilla.

Missä asun?
Lähialueen (Kruunupyy, Kokkola, Pedersöre, Pietarsaari, Luoto) opiskelijat asuvat yleensä kotonaan, ja ovat oikeutettuja ilmaiseen koulukyytiin. Heille, jotka tulevat kauempaa, on tarjolla huoneita koulun asuntolasta (asuminen, aamiainen ja lounas ovat ilmaisia)

Menetänkö yhteishakupisteeni?
Kymppiluokka ei vaikuta negatiivisesti yhteishaun pisteisiin, vaan näitä on opistovuoden jälkeen edelleen saman verran kuin heti peruskoulun jälkeen.

Ann-Sofie Jansson tunturimaisemassa

Ann-Sofie Jansson

Ann-Sofie Jansson on nainen, joka tekee asioita sydämellään, haluaa kaikkien viihtyvän ja löytävän oman paikkansa Base Campissa. Hän osaa hieman kaikkea, työskentelee mielellään luovasti käsillään ja viihtyy, kun tapahtuu asioita.

Kristoffer Sandbacka

Kristoffer Sandbacka on mies joka pärjää milloin missäkin, ja haluaa oppia kaikesta aina uutta. Melonnan taitaja, kuin kotonaan myös musiikissa, urheilussa, käsitöissä, luonnossa, tai missä tahansa Base Camp:in ohjelmaan sopivassa toiminnassa.