BASE CAMP

Opistovuosi oppivelvollisille

Mahtava vuosi peruskoulun jälkeen!

 

Oletko valmis haastamaan itseäsi, kokemaan seikkailuja, ja ehkä korottamaan arvosanojasi? Viettämään aikaa ulkona luonnossa, osallistumaan musiikkiteatterihankkeeseen, tekemään pitkän matkan? Jos olet käynyt peruskoulun, ja olet hiukan erilaisen “harkintavuoden” tarpeessa ennen kuin jatkat eteenpäin elämässä, Base Camp on yksivuotinen koulutus sinulle.

Pääset hyvään ryhmään, saat mahdollisuuden satsata itseesi, asioihin jossa sinulla on jo vahvuuksia, tai sellaisiin joita haluat kehittää.

Base Camp-vuosi on maksuton, ns. kymppiluokka (perusopetuksen lisäopetus). Opetuskieli on ruotsi, mutta ovi on avoinna myös suomea puhuville, ruotsin “kielikylvystä” kiinnostuneille.

Keväällä 2022 Base camp vuodesta tehtiin reportaasi YLE:n kanavilla:

“Elämässä mitään ei saa ilmaiseksi”, opettaa Kristoffer Sandbacka – kymppiluokka Base Campilla nousee arvosanojen lisäksi itsetunto.

HAE

yhteishaku.

A

Sisältö

Base Camp-vuoden aikana voit korottaa arvosanoja matematiikassa, englannissa, suomen kielessä, biologiassa, historiassa ja yhteiskuntaopissa. Tekstin ja lehtijutun teko vaatii osaamista jota harjoitellaan äidinkielen tunneilla. Tarpeen mukaan voimme järjestää opetusta myös muissa aineissa.

Luonnossa liikkuminen on tärkeä osa ohjelmaa. Lähdemme esimerkiksi tunturivaellukselle Ruotsin Tärnaby:hyn, retkiluistelemaan, melomaan, kiipeilemään ja yöpymään luonnossa.

Myös teoria-aineiden opetuksessa voimme olla liikkuvia. Ulkona ja luonnossa eri aineita voi kytkeä toisiinsa eri tavoin kuin luokkatiloissa. Biologia toimii hyvin ulkona. Historiassa vierailemme historiallisissa paikoissa, ja oppiminen pääsee tästä hyvin alkuun.

Koulutukseen kuuluu myös estradihanke, jossa tuotamme yleisölle esitettävän näyttämöesityksen. Base Camp esittää joka vuosi oman, uniikin tuotannon, muutaman viikonlopun ajan. Tehtäviä riittää jokaiselle, ja kaikki pääsevät kokemaan millaista on seistä näyttämöllä, yleisön edessä. Tavoitteena ei ole artistien kouluttaminen, pikemminkin itsetunnon vahvistaminen. Yhdessä luomme produktion, ja teemme työtä niin esityksen kanssa kuin osallistumalla monenlaisiin tehtäviin näyttämön takana.

Base Camp julkaisee myös joka vuosi oman Base Camp lehden, missä oppilaat kirjoittavat omista kokemuksistaan kuluneesta Base Camp vuodesta, mutta myös muista ajankohtaisista ja mielenkiintoisista aiheista. Vilkaise viimeisimmän Base Camp lehden painosta.

Matka

Vuoden loppua kohti teemme vielä pitkän matkan – suunnittelemme, keräämme rahaa ja lähdemme viikoksi Eurooppaan, seikkailulle, joka varmasti jää kaikille mieleen!

Opistovuoden osaamisyksiköt

  • Jokapäiväiset- ja elämäntaidot
  • Itsetuntemusta, opiskeluelämän ja työelämän taidot
  • Vuorovaikutus- ja kommunikointitaidot
  • Perusteelliset matemaattiset taidot ja ongelmanratkaisukykyä
  • Aktiivista kansalaisuutta
  • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot
  • Valinnaisia kohdistettuja opintoja
  • Mahdollisuus suorittaa Hygieniapassi ja Ensiapukurssi EA1
  • Opinnot ja opinto-ohjaus vastaavat 53 opintopistettä

Mikä on Base Camp?

Kymppiluokka Kvarnenilla Kruunupyyssä. Erilainen vuosi peruskoulun jälkeen, jonka aikana kasvat ihmisenä ja saat mahdollisuuden kouluarvosanojen korottamiseen.

Vuoden jälkeen olet paremmin valmistautunut lukio- tai ammatikouluopintoihin.

Minkä verran maksaa?
Opinnot, kouluruoka ja kuljetukset ovat ilmaisia.

Mitän haen?
Haku tapahtuu 21.2-21.3.2023 välisenä aikana Opintopolun kautta. Mikäli olet jo hakenut toiseen koulutukseen ja muutat mielesi, pystyt vielä hakemaan Base Camp -linjalle Kvarnenin kotisivuilta.

Mahdunko mukaan?
Base Camp linjalla on 40 paikkaa. Jokainen hakija kutsutaan vanhempiensa kanssa Kvarnenille keskusteluun. Jos keskusteluissa todetaan että Base Camp on oikea valinta, olet tervetullut aloittamaan vuotesi meillä.

Milloin koulu alkaa?
Kouluvuosi alkaa 15.8.2022 ja jatkuu 26.5.2023 asti. Opiskelu tapahtuu tyypillisesti kokopäiväopiskeluna klo 9-14 aikana, mutta poikkeaa vuoden aikana matkustamisen tai leirin takia.

Missä asun?
Lähialueen (Kruunupyy, Kokkola, Pedersöre, Pietarsaari, Luoto) oppilaat asuvat tyypillisesti kotonaan ja ovat oikeutettuja ilmaiseen koulukyytiin. Oppilaille jotka tulevat kauempaa, on tarjolla huoneita koulun asuntolasta (asuminen, aamiainen ja lounas ovat ilmaisia)

Menetänkö pisteitä?
Kymppiluokka ei vaikuta pisteisiin, vaan näitä on opistovuoden jälkeen edelleen saman verran kuin peruskoulun jälkeen.

Barbro Sandvik

Barbro Sandvik on nainen joka sielulla ja sydämellä ottaa osaa kaikkeen ja kaikkiin, varsinkin Base Camp-oppilaiden arkeen ja tulevaisuuteen. Pitää tapahtua, pitää olla uusia haasteita!

Kristoffer Sandbacka

Kristoffer Sandbacka on mies joka pärjää milloin missäkin, ja haluaa oppia kaikesta aina uutta. Melonnan taitaja, kuin kotonaan myös musiikissa, urheilussa, käsitöissä, luonnossa, tai missä tahansa Base Camp:in ohjelmaan sopivassa toiminnassa.