Kvarnen söker ny rektor

Kronoby folkhögskola

Är du en naturlig ledare som överblickar, utvecklar och genomför? Vill du tillsammans med ledning och medarbetare vara med och bidra i den positiva och spännande utvecklingsfas som Kronoby folkhögskola befinner sig i? Då är detta tjänsten för dig.

Folkhögskolan är en fri och frivillig utbildningsform som riktar sig till unga och vuxna. Att gå på folkhögskola är ett steg till vidare studier, arbete och personlig utveckling. Om skolans verksamhet i dag hittar du information här  www.kvarnen.fi

Om tjänsten

Kronoby folkhögskola söker en engagerad och erfaren rektor som kan leda och utveckla verksamheten strategiskt och operativt. Du kommer att ha ansvar för att leda och utveckla utbildnings- och undervisningsuppdraget. Vidare är det din uppgift att följa upp och utvärdera verksamhetens resultat och kvalitet, samt ha ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du har ett personalansvar för 40 anställda. Du är direkt underställd folkhögskolans styrelse.

I din roll har du fullt fokus på att folkhögskolans värden och arbetssätt präglar organisationen. Du kommer få stora möjligheter att påverka och utveckla ditt uppdrag, och fortsätta driva det positiva utvecklingsarbetet som folkhögskolan står inför.

Vem är du?

Vi söker dig som är en resultat- och målinriktad visionär med ett driv för att utveckla folkhögskolan framåt. Vidare ser vi att du som söker har högre högskoleexamen. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar och har förmåga att skapa goda relationer, lyssna, bekräfta, utmana samt tydliggöra beslut och visioner. Erfarenhet av folkbildningsverksamhet och folkhögskola är meriterande.

För att lyckas i rollen bör du vara trygg i ditt ledarskap, lyhörd, tydlig, strukturerad och initiativrik.  Vidare är du kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga. Rollen kräver också mod och beredskap att fatta de beslut som verksamheten kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan till en spännande och utmanande roll som rektor på Kvarnen, Kronoby folkhögskola!

Kvarnen söker rektor

När vår nuvarande rektor avgår med pension söker vi nu ny rektor för fast anställning från 1.8.2024.

Kvarnen är idag en livskraftig skola med omkring 250 studerande på skolans 5 olika linjer samt ett stort antal kortkurser. Antalet personal är 40. Vi bedriver även en omfattande projektverksamhet både nationellt och internationellt. Utöver det administrerar Kvarnen Kronoby medborgarinstituts verksamhet på avtalsbas, vilket innebär att den som väljs till rektor automatiskt också blir rektor för Kronoby medborgarinstitut.

Mest av allt söker vi en mångsidig, arbetsvillig och positiv person med lämplig utbildning som tillsammans med skolans ledning och medarbetare vill vara med och utveckla skolan. Den personliga lämpligheten värdesätts högt.

Behörighetsvillkoren för en rektorsbefattning bestäms enligt förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet (986/98). Vi förutsätter även examen i undervisningsförvaltning.

Prövotiden är 6 månader

Innan arbetet inleds bör den valda uppvisa ett godtagbart läkarintyg (T-intyg) över sitt hälsotillstånd samt ett straffregisterutdrag enligt lagen 504/2002.

ANSÖKAN

Din fritt formulerade ansökan och CV lämnas in till: Kvarnen samkommun på e-post:  tom.hansen@kvarnen.fi eller på adress:

Kvarnen samkommun
Torgarevägen 4
68500 Kronoby

Senast 8.3 2024 kl. 16.00. Märke: Rektor.

KONTAKTINFORMATION

Eventuella frågor besvaras av rektor Tom Hansén, tom.hansen@kvarnen.fi, 050-550 7722.